Vinaora Nivo Slider 3.x

Renovatieplannen

Zoals te lezen is onder de historie van het GeaHûs wordt duidelijk dat de op,- en inrichting dateert vanaf 1974. Vanaf dat jaar zijn er geen grote verbouwingen en/of vernieuwingen geweest. Dit geeft het dorpshuis een wat verouderd imago en vanuit het bestuur is besloten dat een verfrissing geen overbodige luxe is.

 

Samen met enkele bestuurs,- en personeelsleden, aangevuld met kundige mensen vanuit de dorpsgemeenschap is er een renovatiecommissie samengesteld die zich vanaf vorig jaar bezig houden met een gedegen plan waardoor het dorpshuis weer een moderne uitstraling krijgt, met name in de ontmoetingsruimte die we het hart van ons dorpshuis mogen noemen.
Door een goed uitgewerkt plan in te dienen bij diverse instanties is het gelukt om genoeg geld bij elkaar te krijgen om deze renovatie uit te voeren. Het uitgangspunt van de renovatie is mede gericht op energiebesparende middelen en waar mogelijk hergebruik van materialen.

Het ingediende plan wordt in stappen uitgevoerd zodat de commissie goed overzicht en controle houdt over de nog uit te voeren renovatie. Momenteel wordt de uitbreiding van de emballageruimte die in het plan was meegenomen gerealiseerd en inmiddels is de keukenvloer zodanig aangepast zodat ook deze voldoet aan de huidige eisen. Ook is in het gehele dorpshuis vloerisolatie aangebracht, dit tevens met het oog op energiebesparing in de toekomst.

De volgende stap is het vernieuwen en opfrissen van de ontmoetingsruimte. Hierin komt oa het vervangen van het bestaande plafond, het egaliseren van de wanden en nieuwe energiezuinige verlichting. Ook het meubilair dat dateert van de oprichtingsdatum en in de jaren is aangevuld met soortgelijk meubilair zal worden vervangen.

Mede door zelfwerkzaamheden hopen we deze renovatie eind 2019 te kunnen afronden, waarbij we proberen het dorpshuis tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk open te houden.

Willen we hierbij nog wel even vermelden dat dit plan mede mogelijk wordt gemaakt door de volgende instanties:

Gemeente Tytsjerksteradiel
Provincie Fryslân
Oranjefonds
Sonac Sumar
Vermilion Energy
Rabobank
VSB fonds
P W Janssen Stichting

Na volledige afronding van het plan, zowel in uitvoering als financieel , is het de bedoeling voor alle betrokkenen en belangstellenden een openingsfeest te organiseren.

Mochten er nog vragen of ideeën zijn die betrekking hebben op dit plan dan horen we graag!

Namens de renovatiecommissie:
Dagelijks Bestuur:       Willemke Pebesma en Simon Mulder
Personeel:                     Tineke Lycklema en Lien Koornstra
Dorpsgemeenschap:  Klaas Veltman, Klaas de Jong, Rindert Hoekstra en Wopke Marra

contactgegevens via deze website of mailen naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wij hopen u snel te ontmoeten in ons gezellig dorpshuis.

Vrijwilligersavond zeer geslaagd

Op zaterdagavond 21 september hadden we voor alle vrijwilligers een gezellige avond georganiseerd om hen te bedanken voor het vele vrijwilligerswerk wat word gedaan in en om het dorpshuis.

Zonder de vrijwilligers is het bijna niet meer mogelijk financieel positief te draaien. Daarom een avond met een hapje en een drankje en een stukje muziek van gurbe douwstra.